Siiskosen leivissä - Mervi

Pakkaamon esimiehenä työskentelevä Mervi on ollut osana Kotileipomo Siiskosen porukkaa jo vuodesta 1990. Alun perin kesätöihin autonkuljettajaksi tullut Mervi on tehnyt vuosien mittaan monenlaisia hommia myymälätyön, pakkaamisen sekä tilausten parissa.

”Ikinä ei tarvitse kelloa katsella”

Mervin työnkuvaan kuuluu pakkaustyötä, materiaalihankinnoista huolehtimista sekä esimiehenä myös henkilöstöasioita kuten työvuorolistojen tekemistä ja kesätyöntekijöiden hankintaa. ”Tykkään työssäni eniten sen monipuolisuudesta: on fyysistä työtä ja sen vastapainoksi esimerkiksi markkinointiin liittyviä asioita. Päivät menevät nopeasti, eikä ikinä tarvitse kelloa katsella”, hän kertoo.

Aikaisen herätyksen haasteet

Töihin lähtiessä sen sijaan on kellosta hyötyä, nimittäin herätyskellosta. Mervin työpäivä alkaa vaihtelevasti klo 02-07 välillä. Aikainen herääminen onnistuu jo vankalla rutiinilla, mutta 24 vuotta sitten se ei ollut vielä ihan niin helppoa. ”Ensimmäisenä päivänä, kun yritin tulla töihin, autoni oli varastettu. Kahtena seuraavana aamuna nukuin pommiin”, muistelee Mervi nauraen. Onneksi työura lähti kuitenkin mutkista huolimatta hyvin käyntiin, ja Siiskonen sai Mervistä pitkäaikaisen työntekijän. ”Sen jälkeen olenkin pitänyt joka yö varmuuden vuoksi kahta herätyskelloa soimassa”, lisää hän.

Hyvää ja huolella

Mervin periaate työssä on se, että asiat tehdään niin hyvin kuin mahdollista. ”Haluan tietää hoitaneeni työni huolellisesti, ettei työpäivän jälkeen jää mikään painamaan mieltä”, hän sanoo. Myös Siiskosen menestyksen salaisuutena Mervi pitää sitä, että tehdään huolella hyviä tuotteita ja että ne saadaan tuoreina lähialueen kauppoihin. Kauppoihin ei lähde mitään sellaista, mistä leipomon väki itse ei pidä. Mervi itse pitää eniten Siiskosen ruisleivästä. ”Sitä ostan aina”, hän perustelee ytimekkäästi mielipidettään. Ja teothan kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

« takaisin edelliselle sivulle

Jätä kommentti:

Arkisto

Powered by mod LCA