Siiskosen leivissä - Riitta

Toimitusjohtaja Riitta Siiskonen pitää leipomolla langat napakasti käsissään, osallistuu säännöllisesti käytännön työhön ja auttaa työntekijöitä siellä, missä apua tarvitaan.

Kädet tiukasti taikinassa

Riitta on vanhempiensa jalanjälkiä seuraten tehnyt pitkän uran Kotileipomo Siiskosella. Hän on hoitanut toimistopuolta jo vuodesta 1973 alkaen, ja samalla hän on koko ajan ollut tiiviisti mukana tuotannossa.

Leipomotyö vaatii aamuvirkun rytmin, eikä toimitusjohtajan työ ole suinkaan pelkkiä paperihommia. ”Aamuni alkavat puoli neljältä tuotannon puolella. Olen apuna siellä, missä tarvitsee, ja katson, että hommat sujuvat joka puolella leipomoa”, kertoo Riitta työnkuvastaan.

Vapaapäivät ovat Riitalle harvinaista herkkua: lauantai on ainoa päivä, jolloin hän malttaa olla poissa leipomolta.

Ihmiset ovat tärkeä osa työtä

Riitta nauttii siitä, että hän saa nähdä leipomolla ihmiset työn touhussa. ”Parasta työssäni on se, että olen pystynyt pitämään yrityksen pystyssä näinkin pitkään ja työllistämään ihmisiä. Töihin on mukava tulla jo työkavereiden takia.”

Tällä hetkellä leipomolla on 25 työntekijää ja Punaisen piipun kievarilla 14 – on siitä siis monen ihmisen leipä kiinni.

Laatu ja suomalaisuus Siiskosen periaatteina

Halu tehdä laadukkaita tuotteita hyvistä raaka-aineista on Riitan tärkein periaate työssä. Raaka-aineiden kotimaisuus on Siiskoselle tärkeää, ja siihen pyritään niin pitkälti kuin vain mahdollista.

Riitan omat suosikit Kotileipomo Siiskosen tuotteista löytyvät perinteisten tuotteiden joukosta. ”Ruisleipä on ykkönen”, hän sanoo.

Riitta onkin tykännyt leivästä jo varhaisesta kouluiästä lähtien. ”Aikoinaan koulussa söin eväsleivät aina niin, että säästin parhaan osan, kantapalan pohjan, viimeiseksi, käärin sen rullalle ja nautiskelin erikseen. Opettaja ei ymmärtänyt tätä, vaan kehotti vanhempiani opettamaan minulle käytöstapoja”, muistelee Riitta nauraen.

Lähileipomo entistä paremmilla mahdollisuuksilla

Kotileipomo Siiskonen on äskettäin siirtänyt toimintansa uusiin, nykyaikaisempiin tiloihin. ”Toivoisin, että asiakkaat mieltäisivät meidät edelleen pieneksi lähileipomoksi. Emme ole tehdas vaan pieni, paikallinen leipomo”, kertoo Riitta.

”Vaikka puitteet ovat uudet, toimintatapamme ovat samat kuin ennenkin. Leivomme tuotteemme samoilla resepteillä, ja henkilökunta on pysynyt samana.” Ero aikaisempaan on siis ainoastaan se, että nyt Kotileipomo Siiskosella on entistä paremmat mahdollisuudet tarjota perinteisiä herkkuja savolaiseen makuun!

« takaisin edelliselle sivulle

Jätä kommentti:

Arkisto

Powered by mod LCA