Siiskosen leivissä - Heikki

Siiskosen Mikkelin kauppahallin myymälää vaimonsa Arja Räisän kanssa pyörittävä Heikki Rautio työskenteli aikaisemmin leipomolla markkinointipäällikkönä. Hän nauttii yrittäjyydestä ja uskoo tuotteiden laatuun menestyksen tekijöinä.

Asiakkailta saatu palaute ohjaa yrityksen toimintaa

”Yrittäjäperheessä ei paljon kelloja katsella. Ja kun aamulla lähtee töihin, ei siellä tarvitse kädet taskussa seisoa.” Näin käytännöllisesti ja osuvasti Heikki kuvaa asennettaan työntekoon. Hänelle yrityksen etu on ensimmäinen etu.

Heikki työskenteli Kotileipomo Siiskosella markkinoinnin tehtävien parissa vuodesta 1987 alkaen aina 2000-luvulle saakka. Insinöörin koulutuksen saaneena hänellä oli myös tekninen vastuu leipomon koneista ja laitteista.

”Työ oli mielenkiintoista ja pidin siitä, että sain olla paljon asiakkaiden kanssa tekemisissä. Heiltä saatu palaute on parasta: se joko pistää miettimään ja kehittämään toimintaa paremmaksi tai positiivisena antaa hyvän mielen”, kuvaa Heikki.

Jonoa kauppahallin myymälässä

Kun Siiskosen kauppahallilla toimivan myymälän toiminta yksityistettiin, Heikki alkoi pyörittää sitä yhdessä vaimonsa Arjan kanssa, joka myös ehti sitä ennen työskennellä jonkin aikaa leipomolla. Myymälässä on heidän lisäkseen kaksi muuta työntekijää.

Kauppahallin myymälän valikoimissa on Siiskosen tuotteita laidasta laitaan. Hyvät tuotteet pitävät osaltaan huolen siitä, että asiakkaita riittää. Aikoinaan, kun Siiskosen leipiä ei vielä paljonkaan myyty muualla kuin kauppahallilla, asiakkaiden jono ulottui usein pihalle asti.

Heikillä on tähän tilanteeseen sopiva, hauska tarina kerrottavanaan: ”Kerran puolalainen, Mikkelissä vieraillut toimittaja näki jonon kauppahallin kulmalla ja teki siitä jutun varsovalaiseen lehteen otsikolla Suomessa kansa jonottaa leipää.” Kysymys ei kuitenkaan tainnut olla puutteesta vaan oikeasti jonottamisen arvoisesta leivästä.

Kauraleivässä on kaikki kohdallaan

Äskeisessä kuvauksessa tiivistyy samalla koko Siiskosen Kotileipomon menestyksen salaisuus. Heikin mielestä se on yksinkertaisesti leivän laatu.

”Harva leipä pystyy samaan kuin kauraleipä. Sen elinkaari on ollut huomattavan pitkä, ja edelleen se pitää pintansa suosion suhteen. Siinä on maku kohdallaan, samoin saatavuus ja kaikki muu.”

Kauraleipä on Heikinkin henkilökohtainen suosikki, ja sitä löytyy pöydästä harva se päivä. Toinen ehdoton juttu on kalakukko, joka kuuluu olennaisena osana Lapin reissuihin. ”Pohjoiseen lähtiessä pitää aina olla kalakukko mukana”, toteaa Heikki nauraen.

Leipomotuotteiden laadun lisäksi Heikki pitää tärkeänä kotimaisuutta ja kotileipomomaisuutta. ”Monien paistopisteiden leivät tulevat nykyään ulkomailta, joten paikallisuus on tänä päivänä kova juttu”, hän korostaa.

« takaisin edelliselle sivulle

Jätä kommentti:

Arkisto

Powered by mod LCA