Muistoja vuosien takaa

Maalis-huhtikuun Facebook-kampanjamme aiheena olivat erilaiset muistot Siiskosen tuotteista. Saimme kokoon ilahduttavan määrän tarinoita, joista jotkut ovat jopa vuosikymmenien takaa. Julkaisemme niitä nyt blogissamme neljän jutun verran. Kiitos vielä kaikille osallistumisesta!

Lämpimiä lapsuusmuistoja

Monille Siiskosen herkut toivat mieleen lämpimiä muistoja lapsuudesta – tuoretta leipää oikealla voilla äidin tai mummon tarjoamana ja elämyksiä, jotka säilyvät mielessä vuosikymmeniä.

Henna, 30: "Lapsena koulusta tullessa kotona odotti lähestulkoon joka päivä äidin ostama, tuore Siiskosen kauraleipä! Jos ei ollut muuta päälle kuin voita, se riitti. Sitä tuli kyllä vedettyä hymyssä suin aina useampikin viipale. Se maku on jäänyt mieleen.”

Reeta, 35: "Olin 7-vuotiaana Siikakosken kyläjuhlissa ja voitin arpajaisista pässin, jota emme voineet ottaa kotiin. Möimme sen huutokaupalla saman tien, ja siitä saadulla rahalla päätin ostaa herkkuja. Sain tutustua leipomoon ja ostin vasta paistettuja munkkeja, NAM!"

Jenni, 25: "Muistan Siiskosen leivän aina mummolasta. Heillä ei koskaan tarjottu mitään muita leipiä... ja ai että se maistu hyvälle oikeen voin kanssa :)!” Juha, 59: "Tulee äiti mieleen!"

Hyviä hetkiä perheen kanssa

Yhteisen ajan perheen kesken kruunasivat vastaajien tarinoissa Siiskosen suosikkituotteet. Leivät ja muut herkut maistuvat sekä lapsille että vanhemmille, jotka voivat niiden kautta muistella vanhoja, hyviä aikoja.

Anne, 40: "Siiskosen leipomon herkut kuuluvat perheemme kesäaamuihin. Mökiltä suunnistamme hakemaan lämpimäisiä upeina, aikaisin herättyinä aamuina. Rinkelisämpylät ja Hevosenkengät kuuluvat lastemme kesämuistoihin yhtä erottamattomasti kuin auringonpaiste ja uiminen."

Kirsi, 38: "Kun tyttäreni oli pieni lapsukainen, aina kaupassa käydessä hänelle tuli ostaa pumpulileipää. Leipä oli merkiltään Siiskosen kauraleipää. En tiedä, miksi nimitys pumpulileipä, kenties tuore kauraleipä oli niin huokoista ja maukasta.”

Jouni, 51: "Kevään 2014 sukulaismatka Joensuun suunnalle ja viemisinä Siiskosen leipomon tuotteita... Ne saivat vanhemman väen muistelemaan omia nuoruuden aikojaan ja omia sekä heidän vanhempiensa kotitekoisia leipiä... Hyvän mielen matka :)."

Siiskosen tuotteet osana mielenpainuvia tilanteita

Joillakin Siiskosen tuotteet liittyvät muistoissa tiettyihin tilanteisiin, jotka ovat painuneet tiukasti mieleen: vuosikymmeniä sitten tehtyyn mökkireissuun, paikalliseen kioskiin, koulupäiviin tai torilla käyntiin.

Terttu, 66: "Varhaisimmat muistot uskomattoman rapean maukkaasta kauraleivästä ovat vuodelta 1971. Matkalla Paimiosta mökille Juvan Syysjärvelle oli unohtumaton elämys käydä kotileipomossa ostamassa tuoksuvaa, lämmintä ja muhkeaa kauraleipää. Aah… sitä tuoksua!"

Kai, 52: "70-luvulla Laajalammella oli kioski, jonne jätimme alkuviikosta kauraleipätilauksen ja lauantaina noudimme leivät. Herranjestas sitä launtaista kahvituokiota kera Siiskosen kauraleivän!"

Janu, 49: "1980-luvun alkupuolelta minulle ihanin makumuisto on ihanan iso ja mahtavan makuinen, runsastäytteinen Siiskosen lihapiirakka! Koulussa ei ihan joka päivä ollut mieluisaa ruokaa, ja silloin suunnattiin koulun lähellä olevalle kioskille.”

Tuija, 60: "Aurinkoisina kesäpäivinä oli mukava istahtaa torivaunun kupeeseen kahville ja nauttia samalla vaikkapa hillomunkki. Terv. Parkkipirkko"

« takaisin edelliselle sivulle

Jätä kommentti:

Arkisto

Powered by mod LCA