Maukkaita reseptejä kauraleivästä, osa 1

Juhannuksen tienoilla alkaneessa Facebook-kampanjassamme kyselimme, millaisia reseptejä tuotteistamme on kotikeittiöissä syntynyt. Saimme monenlaisia, kerrassaan herkullisen kuuloisia ideoita, jotka haluamme jakaa kanssanne. Aloitetaan juttusarja tuttavallisesti kauraleivästä.

Kuten odottaa saattoi, kestosuosikkimme kauraleipä oli monien mainioiden reseptien pohjana. Useassa vastauksessa oltiin myös sitä mieltä, että kauraleipä on parasta sellaisenaan vain voin, juuston tai leikkeleen kanssa, oikeassa tunnelmassa nautittuna. Tässä muutama kokeilemisen arvoinen ohje kauraleivän jatkojalostamiseen!

Birgitan kanttarellileivät

Siiskosen kauraleipää viipaleina

Oivariinia

Sipulilla ja kuohukermalla tehtyä, sakeaa kanttarellikastiketta (myös mustatorvisieni käy)

Munia

Emmentaljuustoraastetta

Pippurisekoitusta

Leipäviipaleet voidellaan Oivariinilla ja päälle levitetään kanttarellikastiketta. Vatkatut munat ja emmentalraaste sekoitetaan, ja seos maustetaan pippurisekoituksella. Seos ei saa olla liian löysää eli juustoraastetta täytyy olla riittävästi muniin nähden. Kun seos on lisätty leipien päälle, paistetaan niitä uunissa 225 asteessa kunnes pinta on mukavan ruskea ja leipä rapea

Ninan ”herrojen herkku”

2 suurta tai 4 pientä Siiskosen kauraleipäviipaletta

30 g voita

1 rkl hapankermaa

Palvikinkkua, paahtopaistia ja suolalihaa, yksi viipale kutakin

2 luumua

1 rkl maustamatonta viinaa tai giniä

Halkaise luumut, poista niistä kivet ja laita luumut likoamaan viinaan noin tunniksi. Hiero voi vaahdoksi ja levitä leiville. Aseta leikkeleet leivälle vieretysten, nosta päälle nokare hapankermaa sekä luumut. Peitä toisella leipäviipaleella.

« takaisin edelliselle sivulle

Jätä kommentti:

Arkisto

Powered by mod LCA