Rinkelisämpyläreseptejä tuhdeilla täytteillä

Keskikesällä alkanut Facebook-kampanjamme on osoittanut suomalaisissa kotikeittiöissä syntyvän mainioita reseptejä, joissa tuotteitamme voi käyttää. Haluamme jakaa niitä kanssanne, ja tällä kertaa reseptit liittyvät rinkelisämpylöihin.

Rinkelisämpylällä on kokoa sen verran, että täytteitäkin mahtuu reilusti mukaan. Suvin kehittelemä resepti sopii myös kasvissyöjille, kun taas Matin reseptit ovat muhkean lihaisia nälän kesyttäjiä.

Suvin tofuburgerit nopealle kokkaajalle

1–2 pakettia valmiiksi marinoitua tofua (Voit myös marinoida itse, mutta tee se jo edellisenä päivänä. Jos käytät savutofua, liota sitä pari tuntia ennen valmistusta, ellet pidä supersavuisesta ruuasta.)

4 kpl Siiskosen rinkelisämpylöitä

Gouda- tai cheddarjuustoviipaleita

Salaatinlehtiä, suolakurkkua, ananasrenkaita, tomaattia ohuina viipaleina tai mitä muuta tykkäätkään laittaa hampparin väliin

Mieleistäsi hampurilaiskastiketta (itse rakastan valkosipulikastiketta)

Leikkaa tofu neljäksi, sentin paksuiseksi pihviksi, jotka paistat paistinpannulla pienessä määrässä öljyä. (Pienemmistä tofupaketeista saa vain kolme hyvän paksuista pihviä, joten saatat tarvita kaksi pakettia tofua.) Leikkaa sämpylät kahtia ja paahda leikkuupinta halutessasi kuivalla pannulla (tosi tuoreiden sämpylöiden kohdalla en itse viitsi). Jos laitat hampurilaisiisi ananasta, paista renkaat kuivalla pannulla. Kasaa hampurilaiseen mieleisesi täytteet aloittaen juustosta, tofusta ja kastikkeesta. Syö sellaisenaan tai coleslawin kera.

Matin mainiot makkara-rinkelisämpylät

Matti on muistanut meitä kahdella eri reseptillä, joissa rinkelisämpylät saavat miehekkäästi tuhdin lihaisat täytteet.

Versio 1.

Siiskosen rinkelisämpylöitä

Pehmeää sinihomejuustoa

Savuporojuustoa

Olutmakkaraa tai Lidlin metsästäjänmakkaraa

Friseesalaattia

Retiisisiivuja

Sämpylä halkaistaan ja toiselle puolelle levitetään sinihomejuustoa, toiselle savuporojuustoa. Molemmille puoliskoille laitetaan makkaraa, väliin friseesalaattia ja retiisisiivut, ja kannet kiinni. Nautitaan!

Versio 2.

Rinkelisämpylöitä

Punaista Oivariinia

Mätitahnaa

Saarenmaan savujuustoa

Valkosipulijuustoa

Berliinimakkaraa, Kyröläistä tai sipuliteemakkaraa

Jäävuorisalaattia

Halkaistu rinkelisämpylä voidellaan Oivariinilla ja laitetaan mätitahnaa molemmille puoliskoille. Sitten toiselle puolelle Saarenmaan savujuustoa ja toiselle valkosipulijuustoa. Väliin vielä paksu viipale valitsemaansa makkaraa ja jäävuorisalaattia, ja maistuva herkkupaketti on valmis!

« takaisin edelliselle sivulle

Jätä kommentti:

Arkisto

Powered by mod LCA