Katkarapuvoileipäkakku tomaattileivästä

Kesän Facebook-kampanjamme reseptien joukosta löytyi sekä arkeen että juhlaan sopivia ohjeita. Tällä kertaa esittelyssä on hiukan juhlavampi ohje, jossa Siiskosen tomaattileivästä syntyy hienostunut voileipäkakku.

Monet Siiskosen leivät sopivat mainiosti voileipäkakkujen pohjiksi, niin kuin tomaattileipä, jota tässä reseptissä on käytetty. Leena ei varmaankaan ole tätä kakkua tehdessään ollut ensimmäistä kertaa keittiöhommissa – sen verran hyvältä tämä resepti kuulostaa!

Leenan pyöreä katkarapuvoileipäkakku

Siiskosen tomaattileipä

Katkaraputäytteen ainekset:

Katkarapuja

Kermaviiliä

Ruohosipulituorejuustoa

Tilliä

Suolaa

Rouhittua mustapippuria

Tuorekurkkutäytteen ainekset:

Tuorekurkkua

Smetanaa

Ruohosipulituorejuustoa

Valkosipulin kynsi

Yrttisuolaa

Koristelu:

Majoneesia

Crème fraichea

Katkarapuja

Kurkkusiivuja

Salaatinlehtiä

Punaisia ja keltaisia tomaatteja

Leikkaa tomaattileipä pyöreiksi kerroksiksi (kuten täytekakkupohja) niin, että tulee kaksi kokonaista pyöreää kerrosta. Leikkaa “hatusta” sen verran pois, että keskimmäisestä kerroksesta tulee sopivan paksuinen.

Sekoita täytteen 1 ja 2 ainekset tasaisiksi massoiksi (katkaravut voivat jäädä myös kokonaisiksi). Täytä pohjakerros katkaraputäytteellä ja toinen kerros kurkkutäytteellä. Laita hattupala ylösalaisin päällimmäiseksi, jotta tasainen pinta on ylöspäin. Laita päälle vielä hieman jompaa kumpaa täytettä tai kostuta päällystä maidolla. Laita kakku tiiviin kelmun alle jääkaappiin maustumaan yöksi tai vähintään muutamaksi tunniksi.

Sekoita majoneesi ja crème fraiche, ja levitä sitä kerros kakun päälle. Koristele pinta katkaravuilla, kurkkuviipaleilla, salaatinlehdillä ja tomaattilohkoilla.

« takaisin edelliselle sivulle

Jätä kommentti:

Arkisto

Powered by mod LCA