Eväspatonki entrecotepihvillä

Kunnon pihvillä varustettuna patongista saa herkullisen, täyttävän aterian. Tuulin reseptissä Siiskosen maalaispatongin täytteenä on mehevä entrecotepihvi sekä joukko muita hienoja aineksia. Tätä kannattaa kokeilla kotona!

Tuulin eväspatonki entrecotepihvillä

Puolikas maalaispatonki


Entrecotepihvi


2 desilitraa tatteja tai kantarelleja


1 pieni sipuli


Voita paistamiseen 


Merisuolaa 


Mustapippuria 


0,5 dl ranskankermaa 


Oksa tuoretta rosmariinia 


Loraus sitruunamehua

Ota pihvi huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Tee kastike sekoittamalla ranskankermaan silputtua rosmariinia, suolaa, pippuria ja sitruunamehu. Anna maustua jääkaapissa.

Paista sienet pannulla aluksi ilman rasvaa, kunnes nesteet ovat haihtuneet. Lisää sen jälkeen pannulle voita ja silputtu sipuli. Paista sieniä hetki, kunnes ne alkavat näyttää kypsiltä.

Paista pihvi voissa kuumalla pannulla mediumiksi noin 3 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Anna vetäytyä hetki folion alla. Siivuta liha ohuiksi viipaleiksi ja laita siivut halkaistun patongin väliin. Lisää patongin väliin myös sienet ja viimeistele kylmällä kastikkeella. Nauti!

« takaisin edelliselle sivulle

Jätä kommentti:

Arkisto

Powered by mod LCA