Pyöreä lohivoileipäkakku ruisleivästä

Voileipäkakuissa vain mielikuvitus on rajana. Katjan reseptissä ei ole tyydytty perinteiseen ratkaisuun, vaan voileipäkakku valmistuu pyöreään kulhoon ruisleipäviipaleista ja täytteestä, joka hyydytetään liivatteella.

Tämä ohje vaikuttaa niin houkuttelevalta, että ei kannata jäädä odottelemaan juhlia kakun tekemistä varten. Tavallisesta lauantai-illastakin voi tehdä ikimuistoisen pyöräyttämällä voileipäkakun!

Katjan lohivoileipäkakku ruisleivästä

Siiskosen ruisleipä itse viipaloituna

Kostutus:
maitoa

Täyte:


4 liivatelehteä


400 g lämminsavulohta (nahkoineen vajaa 700 g)


2 dl tillisilppua


1 ½ dl ruohosipulisilppua


2 ½ dl vaahtoutuvaa kevytvispiä


2 dl kevytmajoneesia


200 g maustamatonta tuorejuustoa


1 ½ dl sinappi-kurkkusalaattia
valkopippuria


½ dl sitruunamehua

Koristelu:


Jääsalaattia


Persiljaa


Tomaattiruusu 2–3 tomaatista

Valitse kakun kokoamista varten 1,5 litran vetoinen, pyöreäpohjainen kulho. Tarvittaessa isompikin kulho käy. Vuoraa kulho kelmulla.

Leikkaa leipä viipaleiksi ja leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Muotoile leivistä haluamiasi kuvioita. Kasta leivät molemmilta puolilta maitoon. Asettele leipäviipaleet kulhon pohjalle ja reunoille. Mikäli kaikki leipäviipaleet eivät pysy tässä vaiheessa paikoillaan, voit asetella niitä myös täyttövaiheessa, kun olet kaatanut osan täytteestä kulhoon.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Puhdista kala ja leikkaa pieniksi paloiksi. Silppua tilli ja ruohosipuli.

Vaahdota kevytvispi. Lisää joukkoon majoneesi, tuorejuusto, kurkkusalaatti, lohi, tilli- ja ruohosipulisilppu ja valkopippuri.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää seos täytteeseen. Kaada täyte kulhoon. Tasaa kulhon reunoilta täytteen yläpuolelle jääneet leipäviipaleet veitsellä leikkaamalla.

Asettele kostutettuja leipäviipaleita täytteen peitoksi yhtenäiseksi kerrokseksi. Peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.

Siirrä peitoksi laitetut kelmut syrjään ja aseta kulhon päälle tarjoilulautanen. Pidä lautasta paikoillaan samalla, kun käännät kulhon nurinpäin. Nosta kulho pois paikoiltaan. Irrota kelmut kakun ympäriltä.

Tarjoile ja nauti!

« takaisin edelliselle sivulle

Jätä kommentti:

Arkisto

Powered by mod LCA