Kotileipomo Siiskosen tarina

Kotileipomo Siiskosen on 50 vuodessa kehittynyt pienestä lähileipomosta koko maakunnassa tunnetuksi leipomotuotteiden valmistajaksi. Tärkeimmät asiat eivät kuitenkaan ole muuttuneet: lähileipomomaisuudesta, tuoreudesta ja hyvästä mausta pidetään edelleen kiinni.

Kun Pentti ja Sirkka Mikkelin maalaiskunnan Asilan kylästä perustivat Siiskosen Kotileipomon 50 vuotta sitten, maailma oli erilainen kuin nyt. Ei ollut nykyisiä teknisiä vempaimia, internetiä tai EU-direktiivejä. Elämä oli yksinkertaisempaa, ja kaikki, mitä ihminen tarvitsi, löytyi läheltä.

Leipomusten maku syntyi hyvistä, yksinkertaisista asioista, ja raaka-aineet leipomiseen saatiin omalta seudulta. Suurin osa tuotteista leivottiin käsityönä ja myytiin omin voimin torilla tai suoraan leipomosta. Näin oltiin myös lähellä asiakasta.

Perheyrityksessä lapsetkin kantoivat kortensa kekoon jo pienestä pitäen. 1970-luvulla Pentin ja Sirkan tytär Riitta otti vetovastuun leipomosta. Siiskosen toiminta laajentui kasvavan kysynnän myötä, ja leipomon tuotteet tulivat pikku hiljaa tutuksi koko maakunnassa.

Nyt leipomon toiminnassa on mukana jo kolmas sukupolvi Siiskosia, kun Riitan pojat työskentelevät perheyrityksen ohjaksissa. Muukin työyhteisö on kiinteä osa leipomoperhettä, vaikkeivät sukua olekaan. Töihin on mukava tulla jo työkavereiden takia, ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen.

50 vuodessa maailma tosiaan on muuttunut, mutta Siiskosen toiminta-ajatus on pysynyt samana. Haluamme tarjota kotimaisista raaka-aineista valmistettua leipää tuoreena asiakkaille. Haluamme olla lähellä asiakkaitamme ja leipoa tuotteita, joista he erityisesti pitävät. Ja ennen kaikkea haluamme, että tuotteidemme maku on huippuluokkaa.

Vaikka elämä on välillä monimutkaista, haluamme leipämme olevan aina mutkattoman hyvää!

« takaisin edelliselle sivulle

Jätä kommentti:

Arkisto

Powered by mod LCA