Siiskosen leivissä - Anu

Konditoriaherkkujen parissa Kotileipomo Siiskosella työskentelevä Anu huolehtii tiiminsä kanssa siitä, että tuotteissa hyvä maku yhdistyy kauniiseen ulkonäköön.

Makeaa työtä

Anu on ollut mukana yli puolet Siiskosen 50-vuotisesta historiasta. ”Tänä kesänä tulee jo 30 vuotta siitä, kun tulin töihin Siiskoselle”, muistelee hän.

Aluksi Anu työskenteli pitkään pakkaamon puolella, ja siinä sivussa hän hoiti myös myymälää ja asiakaspalvelua. Nykyään hän valmistaa konditoriatuotteita: täytekakkuja, pikkuleipiä, leivoksia ja muuta makeaa.

Työssä näkee kättensä jäljen

Anu nauttii työssään siitä, että saa nähdä kättensä jäljen valmiissa konditoriatuotteissa. ”Työssä saa olla luova, ja näkee heti, mitä on tullut tehtyä”, hän perustelee.

Virkistävää on myös se, että konditoriatuotteet ovat hyvin pitkälti kausittaisia, ja ne vaihtuvat vuodenaikojen ja juhlapyhien mukaan. ”Esimerkiksi Runebergin päivä, ystävänpäivä, vappu ja lakkiaiset – kaikkiin liittyy omat sesonkituotteensa, joita tehdään vain lyhyen aikaa vuodesta.   Siksi työhön ei kyllästy, ja jokainen päivä on erilainen”, kertoo Anu.

Hyvää ja laadukasta läheltä

Anu uskoo, että hyvät ja laadukkaat tuotteet sekä vankka ammattitaito ovat olleet Siiskosen menestyksen kannalta tärkeimpiä tekijöitä. Myös hänen oma periaatteensa työssä tukee tätä perinnettä. ”Haluan tehdä hyvää ja kaunista jälkeä”, hän sanoo.

Anun suosikki Siiskosen tuotteista on Myllärin ruisleipäsiivu, mutta marjaiset täytekakut ovat myös hänen sydäntään lähellä. Lähileipomon ajatus toimii myös kakkujen valmistuksessa. ”Niihin käytettävät marjat saadaan suoraan omalta kylältä”, kertoo Anu.

Kotoisaa tunnelmaa kotileipomossa

Pitkäaikaisena työntekijänä Anun mieleen on jäänyt leipomon vilske ajalta, jolloin toimitusjohtaja Riitta Siiskosen pojat olivat vielä pieniä. ”Pojat pyörivät jaloissa ympäri leipomoa. Kerran yksi heistä leikki Zorroa jauhovarastossa niin, että jauhopussejakin taisi mennä rikki.”

Välillä oli aihetta komentaakin. Kun eräs miespuolinen työntekijä kerran nosti yhden pojista pois tieltä, tämä huusi: ”Laskekaa alas tai Sirkka-mummo antaa lopputilin!”

Nämä pojat ovat siis aloittaneet uransa Kotileipomo Siiskosella jo nuorena, ja jatkavat edelleen. Zorron varusteet on kuitenkin jo jätetty kotiin.

Anun ja muiden siiskoslaisten loihtimia herkkuja pääset maistamaan Punaisen Piipun Kievarissa; tervetuloa piipahtamaan ohikulkumatkalla kahville tai maittavalle lounaalle!

« takaisin edelliselle sivulle

Jätä kommentti:

Arkisto

Powered by mod LCA